La Palma - de omgeving

De Palmeros noemen hun eiland ook wel “La Isla Bonita”, hetgeen het mooie eiland betekent, ofwel “La Isla Verde” hetgeen het groene eiland betekent.
Geheel terecht want het eiland heeft adembenemende plekken en een enorme diversiteit aan vegetatie.
De oorzaak hiervan ligt aan de hoeveelheid regen dat er valt en het vermogen van de Canarische pijnbomen om de nevel te condenseren. Tezamen met de Canarische zon en het vruchtbare lava een succesvolle basis voor planten.

De Omgeving

De vegetatie verschilt van sub-tropische bossen van laurierbossen met enorme varens tot lagergelegen lavavelden met vetplanten en cactussen.
Ook de karakteristiek Drago’s (drakenbloedboom) zijn hier te bewonderen.

Tezamen met de weelderige tuinen van de bewoners maakt La Palma onbetwist tot de groenste van het archipel.
La Palma is het meest westelijke eiland van de archipel en heeft de vorm van een vuistbijl. Afgaande op de gemiddelde hoogte vergeleken met de oppervlakte (706Km) is het een van de meest bergachtige eilanden ter wereld. De Roque de los Muchachos is de grootste berg, 2425 meter.
De laatste vulkaanuitbarsting van het gehele archipel was op La Palma, in 1971. Dit was in het zuiden waardoor dit deel zich nu karakteriseerd door zwarte lavavelden en roodbruine rotsen.
De bevolking van La Palma leeft voornamelijk van de landbouw, de overvloed van water maakt dit succesvol. Bananen, druiven, avocado’s en tabak dat wordt verwerkt tot sigaren die volgens kenners niet onderdoen voor die uit Cuba.


Van massatoerime is geen sprake, voornamelijk door het ontbreken van de cliche witte stranden. Doch zijn er enkele stranden waar men ontspannen kan liggen juist door het gebrek van dit massatoerisme. Wel moet men wennen aan het zwarte strand. Het eiland trekt vooral wandelaars, natuurliefhebbers en mensen aan die behoefte aan privacy hebben en willen genieten van rust. De lokale wijnen en de keuken dragen hier hun steentje aan bij.


 

Kortom kunnen we zeggen dat La Palma een vriendelijk afwisselend karakter heeft. Veel natuur, de Atlantische oceaan met het leven dat het draagt niet te vergeten. (Dolfijnen zijn regelmatige gasten alsmede walvissen in de winter.)
Naar La Palma gaat men als men een bijzondere vakantie wil zonder daar al te lang voor hoeven te reizen. 

Terug omhoog